Excite

Slooppremie vanaf volgende week

De veelbesproken slooppremie voor oude auto's gaat volgende week in. Tot nu toe kon niemand een uitspraak doen over de datum waarop de uit Duitsland overgewaaide speciale premie inging.

De regeling beoogt twee doelen: oude en milieu-onvriendelijke auto's van de weg halen en de vastslippende auto-industrie nieuw leven inblazen. Met de slooppremie kan je namelijk een nieuwe auto kopen die beter voor het milieu is. In Nederland is het echter niet verplicht een nieuwe auto te kopen met dit geld. In alle andere Europese landen met deze regeling is dit wel verplicht.

Voor een personenauto krijg je zo 750 tot 1000 euro. Heb je een oude bestelauto die op diesel rijdt, dan krijg je 1000 tot 1750 euro. De auto moet in elk geval ouder zijn dan 2001. Voor meer informatie, de voorwaarden en een berekening kan je best dit artikel even doornemen. Het uitgekeerde geld komt gedeeltelijk van de regering, gedeeltelijk van de autobranche. Ze mikken op 80.000 auto's die uit de roulatie genomen moeten worden. Als het geld op is, wordt de regeling afgeschaft.

Afbeelding: FlickrCC

Rubriek over auto's en motoren

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020