Excite

Slumdog wint DGA en maakt kans op Oscar

De regisseur van de film Slumdog Millionaire heeft zaterdag de Director's Guild of America Award (ook wel DGA) in ontvangst genomen. Hiermee bewijst de Britste regisseur Danny Boyle dat hij een grote favoriet is voor de felbegeerde Oscar. Hij versloeg met het winnen van deze prijs de films The Curious Case of Benjamin Button en Frost/Nixon. De DGA werd overhandigd door de winnaars van vorig jaar.

In het verleden is gebleken dat de DGA een goed beeld weergeeft van de winnaar van de Oscar. Van de 60 winnaars tot nu toe van de DGA, wonnen er 54 ook daadwerkelijk een Oscar.

De film Slumdog Millionaire werd van tevoren als buitenstaander gezien, maar heeft tot nog toe alle belangrijke prijzen in de wacht weten te slepen. De Golden Globes, Screen Actors Guild Awards en Producers Guild Awards gingen de Director’s Guild of America Award al voor. Er zullen nog twee "awards-shows" komen voor de Oscars op 22 februari worden uitgereikt. Dit zijn de Writers Guild of America op 7 februari en de Britse BAFTA op 8 februari.

Slumdog Millionaire gaat over een jongen die meedoet aan ‘Weekend Millionairs’. Hij weet alle vragen goed te beantwoorden en wordt dan in de pauze gearresteerd, omdat de politie niet kan geloven dat de jongen zoveel kennis bezit. Regisseur Danny Boyle heeft eerder films geregisseerd zoals Trainspotting, The Beach en 28 days later.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020