Excite

"Slumdog"-kinderen willen weg uit sloppenwijken

Acht Oscars won de film Slumdog Millionaire. En dat is netjes. Leverde ook zo'n 80 miljoen dollar op, terwijl de film slechts 8 miljoen dollar kostte om te maken. De kinderen die in de film speelden, werden rechtstreeks uit de sloppenwijken van Mumbai gehaald. En daar ook weer terug gestopt toen de film af was. Nu protesteren de "Slumdog"-kinderen. Ze willen weg uit de sloppenwijken.

Vooraf was veel beloofd

Dat is natuurlijk wel leuk, al die glitter en glamour in Los Angeles tijdens de Oscar-uitreikingen, maar daarmee werden de jeugdige acteurs uit de sloppenwijken van Mumbai wel geïntroduceerd in een wereld die ze niet kende. En die op geen enkele manier lijkt op de wereld van de sloppenwijken. Vooraf was hen veel beloofd, zoals een opleiding en een huis buiten de sloppenwijken. De Engelstalige opleiding wordt inmiddels gevolgd door de kinderen, maar van een huis is nog geen sprake.

"Ik wil niet meer op de grond slapen"

"Ze hebben ons een huis beloofd, maar we wonen nog steeds in het vuil. Regisseur Boyle zou beter voor mijn zoon moeten zorgen", zegt Mohammed Ismail, de vader van acteurtje Azharuddin Ismail. "Ik wil niet meer op de grond slapen. Ik wil een eigen bed, ik wil niet meer in de sloppen leven", zegt ook Rubina, het meisje dat in de film speelt. Om het nu meteen diva-gedrag te noemen, gaat wellicht wat ver, maar het is duidelijk dat de jonge acteurs en actrices geen zin meer hebben in de sloppenwijken nu ze van de jetset geproefd hebben.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020