Excite

Smokey maakt meer lawaai dan een wasmachine

In het Guinness Book of Records staan de meest vreemde records. Mensen doen werkelijk alles om een plekje in het boek te veroveren. Maar ook een aantal dieren krijgt een eervolle vermelding. Zoals Smokey de kat. Het diertje staat sinds deze week in het recordboek als 'luidste kat', met ruim 67 decibel.

Tijdens het maken van een reportage mat ABC nog een veel harder spingeluid: 92 decibel! Dat betekent dat Smokey meer geluid voortbrengt dan een wasmachine en ongeveer net zoveel als een vrachtwagen die buiten met draaiende motoren stilstaat. Het lawaai dat je hoort wanneer een vliegtuig overkomt die aan het landen is, is maar een paar schamele decibelletjes harder dan het spingeluid van de 12-jarige Smokey!

In februari kwam de grijze kat met groene ogen voor het eerst in het nieuws. Haar eigenaar Ruth Adams liet Smokey meedoen aan een wedstrijd voor het hardste spingeluid. De organisatoren waren onder de indruk van het gespin en informeerden bij het Guinness Book of Records.

In maart maakte ABC een reportage over het beestje en inmiddels heeft Guinness het record officieel geaccepteerd.

Smokey is trouwens niet het luidste dier ter wereld. Bij lange na niet zelfs. Volgens Guinness mogen walvissen en blauwe vinvissen aanspraak maken op dat record. De tonen met zeer lage frequentie waarmee de zeedieren met elkaar communiceren kunnen oplopen tot 188 decibel. Dat is harder dan het geluid tijdens een concert. Zo hard zelfs, dat de kans groot is dat je trommelvliezen scheuren.

Afbeelding: Youtube

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020