Excite

Snelkookpan-bommen bij Boston marathon

De gebruikte bommen bij de aanslag op de Boston marathon waren van het type ‘snelkookpan’. Het ging om explosieven in snelkookpannen die in zwarte sporttassen waren verstopt. Ze stonden tijdens de marathon op de grond en waren gevuld met metaalscherven en -splinters, spijkers en stalen kogels om zoveel mogelijk mensen te verwonden. Dat vertelt een bron dinsdag aan persbureau AP. Op dit moment onderzoekt de politie hoe de bommen zijn afgegaan.

Snelkookpan bom

Artsen die patiënten hebben behandeld na de aanslag bij de Boston marathon vonden allerlei metalen deeltjes in de wonden van de slachtoffers, waaronder kleine kogeltjes van een luchtgeweer. Eerder werd dit type bom al gebruik bij aanslagen in Afghanistan, India, Nepal en Pakistan. Ook bij een verijdelde aanslag op Times Square in New York werd een snelkookpan gebruikt om slachtoffers te maken. Volgens Amerika correspondent Erik Mouthaan waarschuwde Homeland Security al eerder voor dit type snelkookpan bommen. Er is zelfs een brochure over het wapen gemaakt.

Verminkt

Bij de aanslagen in Boston kwamen drie mensen om het leven, onder wie een 8-jarig jongetje dat zijn vader kwam aanmoedigen. Meer dan 170 mensen zijn gewond, velen zijn ledematen kwijt of op een andere manier verminkt geraakt. Er is nog niet bekend wie er achter de aanslag zit of wat de dader(s) tot de aanslag aanzette. President Obama sprak dinsdagmiddag van een terreurdaad.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021