Excite

Snoop Dogg treedt op op North Sea Jazz

Het is een nogal bijzondere keuze voor een jazz-festival, maar dat maakt het niet minder leuk: Snoop Dogg zal een optreden verzorgen op het North Sea Jazz festival. Dit werd deze week bevestigd door festivaldirecteur Jan Willem Luyken. Het optreden van Snoop Dogg staat gepland voor zondag 10 juli.

Tijdens het driedaagse festival treden nog veel meer grote namen op: Ahmad Jamal, Paul Simon, Ben L’Oncle Soul en Selah Sue zijn slechts een paar van de namen. Het volledige programma wordt later deze week naar buiten gebracht.

De organisatie van het North Sea Jazz festival maakt de optredende artiesten vaak niet allemaal tegelijk bekend. Eerder deze week werd al aangekondigd dat Arve Henriksen dit jaar beloond wordt met een Paul Acket Award. Deze award is vernoemd naar de oprichter van het North Sea Jazz festival en wordt ieder jaar uitgereikt. Dit keer valt die eer dus ten beurt aan de Noorse trompettist. Hij krijgt zijn prijs op zaterdag 9 juli.

Het North Sea Jazz festival vindt op 8, 9 en 10 juli plaats in Ahoy. Het festival werd voor het eerst gehouden in 1976. Tot en met 2005 vond het plaats in Den Haag. Na die tijd is het festival verplaatst naar Ahoy in Rotterdam.

Afbeelding: Flickr account dodge challenger1

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020