Excite

Snoop Dogg vervangen door Beenie Man

Nadat duidelijk werd dat Snoop Dogg niet welkom was op Parkpop in Den Haag, waren veel mensen benieuwd naar zijn vervanging. Een controversiële persoonlijkheid zou dat niet kunnen zijn, want dat was juist de reden dat Snoop niet mocht komen. De keuze van de organisatie blijkt echter niets minder dan controversieel: Beenie Man zal de plaats van Snoop innemen. En dat terwijl Beenie Man twee jaar terug vanwege zijn anti-homo teksten juist niet in Den Haag op het podium mocht staan!

Snoop Dogg werd vorige week medegedeeld dat hij niet op Parkpop hoefde te komen. Zijn act zou niet passen bij het open en vriendelijke karakter van het festival. Dit is bijvoorbeeld ook de reden dat er op het festival geen house-artiesten optreden.

De komst van Beenie Man is dus op z’n minst opmerkelijk te noemen. Twee jaar terug zou hij in Tilburg en Den Haag optreden, maar onder meer de VVD kwam hier tegen in opstand. De teksten van Beenie Man zijn erg homofoob en vertellen onder meer dat hij droomt van een nieuw Jamaica waarin alle homo’s doodgemaakt worden.

De organisatie van Parkpop heeft maandag aangegeven niet op de hoogte te zijn van de komst van Beenieman. Er zal dan ook nog precies moeten worden uitgezocht of hij aanwezig is op het festival en zo ja, wie dat geregeld heeft. Voor Snoop Dogg maakt het niets uit, hij mag sowieso niet komen.

Afbeelding: Flickr account punk17er

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020