Excite

Somalische piraten hebben het naar hun zin in Nederland

Nederland is een fijn land om te wonen. Onze verzorgingsstaat is goed voor iedereen. Dus als je als piraat uit Somalië wordt berecht in Nederland, dan heb je het gewoon naar je zin. Dat verzinnen wij ook niet, dat zeggen ze zelf. Ze hebben het naar hun zin in Nederland, want het leven is goed hier. Zelfs voor een gevangengenomen piraat.

Een piraat uit Somalië kan zichzelf dagen zoet houden met een toilet waarmee je kunt doorspoelen. Laat staan hoe enthousiast ze worden van de televisie op de kamer, de computer en de vrijheid om lekker te voetballen in de buitenlucht. Eten wordt netjes op tijd bezorgd, dus dat zit ook goed. Voor een Somalische piraat is een Nederlandse gevangenis een luxeappartement. Geen probleem dat je er niet uit kan, dat willen ze ook helemaal niet.

De vier Somalische piraten die hier terecht staan hebben al aangegeven dat ze graag in Nederland willen blijven. Ze hopen dat ze niet worden uitgezet. Het leven is simpelweg te goed hier, zelfs in de gevangenis. De advocaat heeft al uitgelegd dat een gevangenisstraf van vier jaar realistisch is en dat een verblijfsvergunning er in zit. De piraten willen graag een computeropleiding doen en familie naar Nederland halen. Kortom, het Nederlandse gevangeniswezen is de oplossing voor de piraterij in Somalië. Dat verwacht je niet.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020