Excite

Sonja Silva: “Ik walgde van mezelf”

Sonja Silva kwam na haar tijd bij TMF in een enorme dip terecht. Het werd zelfs zo erg, dat ze van zichzelf walgde. Dit vertelde de presentatrice in een interview. Het begon nadat ze op haar 27e in verwachting raakte van haar eerste kindje en ineens nergens meer voor gebeld werd.

In die periode kwam Silva erachter dat het plaatje in de televisiewereld toch wel heel belangrijk was en dat talent toch net op een iets lagere plaats kwam. Als gevolg van deze harde realisatie, begon ze te eten en kwam ze kilo’s aan. Ze at eigenlijk alles en aan één stuk door. Soms merkte ze niet eens meer hoeveel ze naar binnen werkte. Na zo’n flinke vreetbui werd ze vooral boos op zichzelf en kon ze uren liggen huilen op bed. Zo ging het aan één stuk door, een vicieuze cirkel waar ze niet uit kon komen.

Ook de buitenwereld hielp niet mee; veel mensen hadden een mening over haar gewichtstoename en die was in de meeste gevallen niet positief. In dezelfde periode bleek dat Silva ME had, wat het voor haar nog moeilijker maakte om te werken. Inmiddels is ze een stichting op aan het richten, die ervoor kan zorgen dat er meer onderzoek naar ME gedaan wordt. Dat zorgt voor de nodige afleiding, net als het geloof, iets waar Silva veel steun in heeft gevonden.

Afbeelding: YouTube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020