Excite

Sony komt met 3D camera

Het kost wat, maar dan heb je ook wat: de nieuwe camera’s van Sony leveren je dé perfecte vakantiekiekjes op. Niet omdat ze zo scherp zijn, maar omdat ze in 3D zijn. Volgend op de 3D-gekte die we in Hollywood zien, is dit een logische stap.

De camera’s zouden vanaf volgende maand verkrijgbaar moeten zijn en geven je de mogelijkheid om je foto’s in 3D te bekijken op de speciale 3D televisies die al even verkrijgbaar zijn. Je hebt dan het idee dat je (weer) op dat heerlijke, lange strand staat, of over die prachtige bergen uit kijkt.

Goedkoop is dit stukje nieuwe technologie natuurlijk niet. Voor het instapmodel zul je rekening moeten houden met een prijskaartje van 700 tot 900 euro. Je kunt daarmee dan wel gewone foto’s en 3D foto’s maken. Dan ben je er echter nog niet, want je kunt de foto’s natuurlijk alleen perfect bekijken op een 3D scherm en daar betaal je nog wel een paar duizend euro voor. Ook heb je de speciale 3D brillen nodig, waar je per stuk ongeveer 150 euro voor neerlegt.

Paul Genge, technisch expert bij Sony, denkt echter dat het publiek de nieuwe manier van fotograferen op prijs zal stellen. Een film in 3D kijken is tot daar aan toe, maar een beeld opnieuw in 3D zien, terwijl je er eerder zelf hebt gestaan, dat is iets heel anders. Daar zullen mensen ook zeker een flink bedrag voor over hebben.

Afbeelding: Image.net

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020