Excite

Sony komt met nieuwe spelcomputer

Dit najaar zal Sony met een nieuwe draagbare spelcomputer op de markt komen. Daarmee wordt de concurrentie tussen Sony en Nintendo weer een stuk groter. De aankondiging van de nieuwe spelcomputer, die PSP to Go gaat heten, vond plaats in Los Angeles tijdens de gamebeurs E3.

De eerste beelden van deze spelcomputer waren eerder deze week al uitgelekt. Het apparaat zal kleiner zijn dan zijn voorganger, de PSP, die momenteel wordt verkocht door Sony. De besturing zit verstopt achter het speelscherm en kun je eruit schuiven. Het belangrijkste nieuwe punt van de PSP to Go is dat gebruikers spellen kunnen downloaden via het internet. De PSP to Go heeft namelijk een intern geheugen van 16 gigabyte. De PSP to Go zal vanaf oktober in Europa te koop zijn en kost 249 euro. Pas later komt de draagbare spelcomputer in Japan.

Nintendo ligt nog steeds mijlenver voor op Sony. De Nintendo DS heeft veel moderne technieken en ook zijn opvolger, de Nintendo DSi liegt er niet om. De DSi heeft namelijk een internetverbinding en een camera die bewegingen kan volgen. Daarnaast is het touchscreen al tijden erg populair bij het apparaat. Van de Nintendo DS zijn er al reeds meer dan honderd miljoen exemplaren verkocht. De PSP moest het doen met vijftig miljoen exemplaren.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021