Excite

Sony schikt met regisseurs Skyline

Sony heeft een schikking getroffen in een dispuut met de regisseurs van de film Skyline. De special effect specialisten van de film, Greg en Colin Strauss, waren met Sony in conflict vanwege vermeende stelen van ideeën en materialen voor de film Battle: Los Angeles van Sony en Skyline van de broeders Strauss.

De films hebben gelijke thema’s: de invasie van aliens. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er wat overeenkomsten te vinden zijn. In augustus vorig jaar stuurde Sony een brief naar Hydraulx Entertainment, het bedrijf van Greg en Colin Strauss, dat men moest stoppen met het overtreden van de visual effects-overeenkomst tussen het bedrijf. Volgens Sony zou het bedrijf van de broers beelden leveren voor Battle:LA, maar het materiaal en de bijbehorende ideeën ook voor de film die ze voor Universal ontwikkelden gebruikten.

Inmiddels zou Sony erachter zijn gekomen dat er geen sprake is van het overnemen van ideeën en beelden, waardoor er ook geen sprake zou zijn van het breken van afspraken. Sony zou hier zelf tijdens de onderzoeksfase achter zijn gekomen. Bovendien gaf Sony in een verklaring ook nog aan dat Hydraulx Entertainment geweldig werk had geleverd voor Battle: Los Angeles. Blijkbaar niet zulk geweldig werk als voor de film Skyline, want Battle: LA haalde in haar openingsweekend 36 miljoen dollar op en Skyline, gemaakt voor slechts 10 miljoen, maar liefst 65 miljoen dollar.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021