Excite

Sony viert verjaardag iPod met stopzetten productie Walkman

Sony stopt met het produceren van de inmiddels klassieke cassette walkmans. De ‘sterfdatum’ van de Walkman valt toevalligerwijs op één dag na samen met de 9e verjaardag van de grote concurrent: de iPod. Met het stopzetten van de productie komt er een einde aan een tijdperk.

De Walkman is maar liefst 30 jaar in productie geweest. De draagbare cassettespeler werd voor het eerst geïntroduceerd in 1979 in Japan en werd al snel een grote hit. Het was voor het eerst dat er een betaalbare draagbare muziekspeler op de markt kwam. Na twee maanden vertienvoudigde de productie en tegen het begin van de jaren ’80 was de Walkman dé must have voor iedereen. In totaal werden er maar liefst 200 miljoen Walkmans verkocht.

Nadat de discman werd geïntroduceerd, liep de verkoop snel terug. Sony ging de fout in door té lang met de oude techniek door te gaan, in plaats van in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. Dit maakte ook deels de weg vrij voor de iPod, die nu wel wordt gezien als de vervanger van de Walkman.

De iPod werd in 2001 voor het eerst geïntroduceerd en hoewel ook dit apparaat eerst wat moeite had met het bereiken van het juiste publiek, is de iPod nu de standaard geworden voor wat betreft draagbare muziekspelers.

Afbeelding: Flickr, gebruiker edvvc

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021