Excite

Spanje Europees Kampioen

Zondagavond heeft Spanje met een 4-0 overwinning op Italië de Europese titel wederom op de naam geschreven. In de finale in Kiev toonde de Spaanse ploeg vormbehoud door na het EK van 2008 en het WK 2010 ook dit jaar weer als beste team uit de bus te komen. Het is de eerste keer dat een ploeg drie grote toernooien achter elkaar wint.

Italië uitgespeeld

Spanje won eenvoudig van het Italiaanse elftal. In de groepsfase eindigde het duel tussen de twee teams nog in een 1-1 gelijkspel. De belangrijkste speler van Italië Andrea Pirlo werd goed verdedigd door de Spanjaarden, waardoor Italië moeilijk kansen kon creëren. Ook spits Mario Balotelli kwam nauwelijks aan bod.

Overwinning al in eerste helft

In de veertiende minuut viel de eerste goal voor de Spanjaarden. Vanuit een scherpe steekpass van Xavi verleende Cesc Fabregas een prima voorzet die knap werd ingekopt door David Silva. In de 41e minuut zorgde Xavi wederom voor een pass die tot de goal van Jordi Alba leidde. De wedstrijd was toen feitelijk al voor de rust beslist.

Tien spelers

Via voorzetten van de zijkant wist het team van Cassano af en toe het Spaanse doel te naderen, maar zonder succes. Meteen na rust kwam Antonio Di Natale in het veld. De geroutineerde aanvaller van Udinese kreeg twee aardige mogelijkheden, maar miste. Na een uur verliet Thiago Motta het veld met een blessure, maar de Italiaanse coach had al zijn wissels op dat moment al gebruikt. De ‘Azzuro’ moesten dus verder met tien man. Spanje tikte het duel vervolgens op hun eigen manier in alle rust uit. De invallers Fernando Torres, wederom na een pass van Xavi, en Juan Mata tilden de marge in de slotfase naar vier.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020