Excite

Spanje wordt de tegenstander van Nederland

Wie durft er ooit nog te twijfelen aan Paul de Inktvis? Hij voorspelde winst voor Spanje en het werd winst voor Spanje. Duitsland werd met het minimale verschil van 0-1 een plaats in de finale ontzegd. De Zuid-Europeanen worden de tegenstander van Nederland aanstaande zondag.

In de eerste helft viel weinig te beleven. Een verdwaalde fan zorgde voor het enige vertier. De Spanjaard met de vuvuzela liep ineens op het veld te toeteren. Razendsnel wisten twee Afrikaanse agenten hem te overmeesteren. Dat was al met al meer actie dan Duitsland en Spanje op het veld wisten te leggen.

In de tweede helft was het Spanje dat als eerste de aanknop wist vinden. Zij zorgden voor een aantal daverende kansen. Pas in de 73e minuut wist Puyol het overwicht in kansen te verzilveren. Met een prachtige kopbal wist hij een Spaanse hoekschop om te toveren in een goal.

Wat volgde was een boeiende eindfase, waarbij Spanje de beste kansen kreeg. Duitsland deed nog wel wat pogingen, maar het zat er niet meer in. De winst van Spanje betekent dat er sowieso een debutant komt als wereldkampioen. Zowel Nederland als Spanje zijn nog nooit wereldkampioen geworden. Nog vier nachtjes slapen...

Afbeelding: pieraedicions.com/

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020