Excite

Spectaculair circus blijkt valse belofte

Inwoners van Vitebsk in Wit-Rusland hadden zich enorm verheugd op de komst van een spectaculair circus, maar kwamen bedrogen uit. Volgens de aankondigingen zou het circus ‘nooit geziene stunts’ en ‘een arsenaal aan wilde dieren’ laten zien, maar die beloftes bleken behoorlijk overdreven.

Spectaculaire shows zijn een zeldzaamheid in Vitebsk, en dus was er grote interesse voor het reizende circus onder de inwoners van de plaats. Op de affiches lazen zij dat ze zwarte beren, apen, krokodillen en zogenaamde ‘orcs’ en ‘turantons’ te zien zouden krijgen, aangevuld met dwergen en andere fantasiefiguren.

Op de dag van het circus werd het publiek helaas iets heel anders gepresenteerd. De dieren waren helemaal niet zo exotisch: in plaats van beren waren er poedels en een enkele krokodil. Volgens het circus konden zij er zelf niets aan doen. ‘Jammer genoeg zijn onze andere dieren tegengehouden door de douane,' luidde een verklaring.

Ook de beloofde stunts waren teleurstellend. De jongleurs slaagden er telkens niet in om de in de lucht geworpen voorwerpen weer op te vangen, en mensen op een fiets, die door moesten gaan voor acrobaten, vielen meerdere malen onbedoeld op de grond.

Het publiek nam geen genoegen met de uitleg van het circus, en een enkeling maakte zelfs een melding bij de politie. Volgens een van de toeschouwers ging bovendien het gerucht dat de artiesten van het circus onder invloed van alcohol waren.

De duizenden mensen die een kaartje hadden gekocht voor het circus krijgen hun geld terug. Het circus is inmiddels met onbekende bestemming vertrokken.

Afbeelding: Flickr, gebruiker dnorman

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020