Excite

Spectaculair Earth, Wind and Fire concert in nederland

Wanneer je fan bent van fusion met een vleugje R&B, soul en pop dan ben je zonder twijfel helemaal weg van de muziek van Earth Wind and Fire. Elke trouwe fan weet dat een Earth, Wind and Fire concert in Nederland erg zeldzaam is. En ook dit jaar blijft deze Amerikaanse band helaas binnen de Amerikaanse grenzen. Maar dit neemt niet weg dat hun optredens de moeite waard zijn en mocht je toevallig op doorreis zijn in de USA, probeer dan zeker een kaartje te bemachtigen voor een gegarandeerd feestelijke avond.

Earth, Wind and Fire is een band die, geloof het of niet, alweer 42 jaar geleden is opgericht in 1969. Leider van de band, Maurice White, had de bedoeling om met deze band verschillende muziekgenres samen te brengen zoals R&B, soul, funk en disco. Hieruit ontstond het genre fusion. Maurice White begon zijn carrière bij Chess Records als drummer. Vervolgens vormde hij met twee vrienden de band Salty Pepper. Nadat ze een platencontract hadden getekend, veranderde White de bandnaam in Earth, Wind and Fire en om de groep helemaal compleet te maken nam hij nieuwe bandleden aan.

In 1970 bracht Earth, Wind and Fire hun debuutalbum uit onder de bandnaam en dit was alleen nog maar het begin van een lange reeks aan hitsingles. Denk eens aan meeswingers zoals September, Fantasy, Boogie Wonderland en Let's Groove. Ondanks dat Earth, Wind and Fire hun hoogtijdagen vooral in de jaren 70 vierden, worden hun concerten nog steeds druk bezocht en is het keer op keer een hele swingende belevenis. Heb je dus de kans om erbij te zijn, laat die dan niet aan je neus voorbij gaan!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020