Excite

Spectaculaire luchtfoto’s 9/11 vrijgegeven

Negen jaar na de desastreuze aanslag waarbij de Twin Towers in New York volledig in puin werden gelegd zijn er spectaculaire luchtfoto’s vrijgegeven, waarop van bovenaf te zien is hoe de torens instorten. De foto’s werden gemaakt door de helikopters van de politie van New York.

Link bij het artikel: Bekijk hier de foto's in hoge kwaliteit

De rookwolken zorgen ervoor dat je niets ziet van de duizenden mensen die op dat moment de dood vonden. Wel wordt de impact van de klap in één keer duidelijk. Je ziet hoe een groot deel van de stad bedekt wordt door dikke rookwolken.

De foto’s zijn bewust niet eerder vrijgegeven. Ook nu zijn ze alleen aan het publiek getoond, omdat ABC News uit Amerika daar specifiek om heeft gevraagd. Vanwege de Freedom of Information wet moest aan dit verzoek gehoor worden gegeven.

Op de beelden is te zien dat de helikopter in de eerste instantie foto’s van afstand maakte en daarna steeds dichterbij het rampgebied kwam, om van bovenaf de precieze omvang van de ramp weer te geven.

Hoewel het inmiddels negen jaar geleden is, duurt de strijd tussen Al Qaida, die verantwoordelijk wordt gehouden voor de aanval, en Amerika nog steeds door. Precies vandaag beginnen Amerikaanse en Britse troepen, Afghaanse soldaten en de NAVO met de grootste aanval op de Taliban sinds 2001.

Ook in New York is men nog dagelijks bezig met het opbouwen van de restanten op ‘Ground Zero’, zoals het lege gebied nu heet. Langzaam maar zeker verrijst 1 World Trade Centre weer uit deze puinhopen.

Afbeelding: Flickr account slagheap

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020