Excite

Sponsors laten Tiger Woods vallen

Nu de ene na de andere geheime minnares van Tiger Woods opduikt, kunnen we wel stellen dat het ideale-schoonzoon-imago van de golfer behoorlijk in elkaar gestort is. Sponsors die eerst voor hem in de rij stonden, laten hem nu stuk voor stuk vallen als een baksteen.

Als supersporter én ‘ideale schoonzoon’ wist Tiger Woods enorm veel sponsorcontracten in de wacht te slepen. Zo was hij onder andere het gezicht van Gilette en werd hij al negen jaar gesponsord door autofabrikant GM. Toen het contract van die laatste sponsor afliep, werd dit voor het eerst sinds tijden niet verlengd. De reden? De talloze misstappen van Woods die de afgelopen weken aan het licht zijn gekomen.

Een kleine twee weken geleden reed Tiger Woods met zijn gesponsorde Escalade tegen een brandkraan bij zijn huis aan. Wat in de eerste instantie een klein steentje leek, bleek uit te groeien tot een lawine: Woods zou ruzie hebben gekregen met zijn vrouw, omdat zij achter een affaire was gekomen. Een van de vele affaires, zoals in de dagen daarna bleek, toen in ieder geval nog twaalf vrouwen claimden een relatie met de golfer te hebben gehad.

Elin, Tigers vrouw, heeft inmiddels haar biezen gepakt en is naar een ander huis van het paar vertrokken en de sponsors lijken nu hetzelfde te doen. Zowel de scheiding als het verlies van die sponsorcontracten kan de golfer ettelijke miljoenen gaan kosten.

Afbeelding: Flickr account Keith Allison

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020