Excite

Spraakmakende wintertransfers: Internationaal

De transfermarkt is gesloten. In de winter is er in Nederland het één en ander gebeurd in voetballand. Maar dat is kinderspel vergeleken met de grote Europese competities. Een overzicht van de vijf meest spraakmakende internationale wintertransfers.

Fernando Torres was niet tevreden met de situatie bij zijn oude werkgever Liverpool. Toen de Londense miljardenclub Chelsea zich meldde voor de aanvaller, liet Torres doorschemeren graag naar The Blues te verhuizen. Na wat gesteggel kwamen de clubs eruit. Voor ruim 58 miljoen euro neemt de club van Abramovitsj de wereldster over.

Met Luis Suarez hebben de Liverpudlians al een goede vervanger in huis, zou je denken. Niet is minder waar. Liverpool ging direct met het geld de markt op en maakte het lieve sommetje van 41 miljoen euro over naar Newcastle United. In ruil daarvoor beschikt Liverpool-coach Kenny Dalglish na de winter over de boomlange aanvaller Andy Carroll.

We blijven in Engeland. Emmanuel Adebayor had het wel gezien op de bank bij Manchester City. Nadat de transfer van Ruud van Nistelrooy naar Real Madrid afketste kwam de Togolees bij de Spaanse club in beeld. Adebayor ging maar wat graag in op het verzoek en speelt vanaf heden op huurbasis voor Real Madrid.

De situatie van Adebayor was bij Manchester City zo uitzichtloos omdat de The Citizens de Bosnische spits Edin Dzeko in huis hadden gehaald. Eigenaar Sheikh Mansour bin Zayed al Nayan trok de portemonnee en legde 32 miljoen euro neer voor de aanvaller. VfL Wolfsburg mocht de oliedollars in ontvangst nemen.

Tot slot de transfer van David Luiz. Chelsea zat naast een spits ook verlegen om een verdediger. In Benfica-speler David Luiz vond de Londense club een oplossing. Voor 25 miljoen euro komt hij over. Dat betekent voor de Nederlander-in-Londense-dienst Jeffrey Bruma dat hij verhuurd kan worden. Leicester City is de belangrijkste gegadigde, waar ook Patrick van Aanholt op huurbasis speelt.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Matt James

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021