Excite

Spraakmakende wintertransfers: Nederland

De transfermarkt is gesloten. In de winter zijn er veel top aan- en verkopen gedaan. Naast de transfers in de grote internationale competities zaten ook de Nederlandse clubs niet stil. Een overzicht van de vijf meest spraakmakende wintertransfers.

Luis Suarez bracht bij Ajax maar liefst 23 miljoen euro in het laatje, en als zijn nieuwe club Liverpool successen behaalt kan dat bedrag oplopen tot 26,5 miljoen euro. De Uruguayaan speelde bij Ajax 156 duels en trof 111 keer doel.

Nog een Ajacied die naar zijn 'droomclub' verkaste: Urby Emanuelson. De Amsterdammer, die op de gehele linker flank uit de voeten kan, zou in de zomer transfervrij zijn en daarom besloot Ajax mee te werken aan de overstap. AC Milan hoestte 1,7 miljoen euro op voor Emanuelson.

In de Italiaanse modestad krijgt hij overigens gezelschap van Mark van Bommel. Bij zijn oude club Bayern München kon de middenvelder niet altijd meer rekenen op een basisplaats, zo had coach Louis van Gaal hem laten weten. Voor Van Bommel de aanleiding om over te stappen naar Milaan. De club van Silvio Berlusconi hoefde geen transfersom over te maken naar Zuid-Duitsland.

Van Ibrahim Afellay was al langer bekend dat hij in de winter zou vertrekken bij PSV. De geboren Utrechter tekende een contract bij misschien wel de beste club ter wereld: FC Barcelona. Afellay speelde al een paar duels in de hoofdmacht en heeft de Catalaanse fans getoond te kunnen voetballen. Zijn lopende contract bij PSV liep tot medio 2011 en kon voor een zacht prijsje worden afgekocht.

Bas Dost en Ryan Babel verdienen ook een vermelding. Babel stapte van Liverpool over naar Hoffenheim in Duitsland om weer uitzicht op een basisplaats te krijgen. Bas Dost spande een arbitragezaak aan tegen SC Heerenveen om een transfer naar Ajax af te dwingen, maar werd niet in het gelijk gesteld.

Afbeelding: youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020