Excite

Spuiten en Slikken gaat naar theater

Spuiten en Slikken, het succesvolle tv-programma van BNN, gaat ook het podium op. Een speciale theaterversie moet volle zalen trekken in Amsterdam. Actrice Sanne Vogel zal verantwoordelijk zijn voor het script en de regie. Rick Engelkes Producties en BNN zullen samen werken aan de uitvoering van het stuk. Dit werd dinsdag bekend gemaakt.

Het script wordt niet alleen door Vogel geschreven; ze krijgt hierbij hulp van twee jonge schrijvers én de acteurs uit het stuk. Net als de normale serie, gaat ook het toneelstuk over zes jonge personages. Elk staan ze voor een andere drug: paddo’s, xtc, coke, alcohol, hasj en poppers. In het toneelstuk is niet alleen ruimte voor de drugs, maar ook voor de keerzijde van het gebruik van drugs. De makers gaan er echter goed op letten dat dit wel zonder opgeheven vinger gebeurt.

Wie het toneelstuk graag wil bekijken, zal nog even geduld moeten hebben. Spuiten en Slikken gaat pas op 19 december in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Tot die tijd kun je jezelf in ieder geval vermaken met het tv programma of de bijbehorende website. Daar kun je video’s bekijken of gemiste afleveringen opnieuw zien. Ook is er natuurlijk ruimte om te discussiëren en jouw mening met anderen te delen.

Afbeelding: Flickr account Dan Kamminga

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018