Excite

Staatsloterij bedriegt mensen

Staatsloterij van Nederland belooft altijd een hoop geld uit te keren. In negen jaar tijd 449 miljoen euro, om precies te zijn. Dat is een hoop geld, dus daar maakte de Staatsloterij goede sier mee. Mensen werden gelokt met grote geldprijzen en evenzo grote winkansen om loten te kopen. Alleen een beetje jammer dat dan nu blijkt dat de Staatsloterij in de genoemde periode niet 449 miljoen, maar "slechts" 231 miljoen heeft uitgekeerd. Beetje jammer.

Mensen die zich benadeeld voelen door de Staatsloterij, hoewel zij zich er van bewust zouden moeten zijn dat lang niet iedereen grote prijzen wint in welke loterij dan ook, zijn verenigd in de belangengroep loterijverlies.nl. De organisatie spreekt van pure misleiding, wat nogal grote woorden zijn, uiteraard. Daarom ook dat loterijverlies.nl een rechtszaak aanspant tegen de Staatsloterij.

Wie de rechtszaak gaat winnen, staat van te voren niet vast. Het College voor Toezicht op Kansspelen bijvoorbeeld vindt alle kritiek schromelijk overdreven. Volgens dit college is de Staatsloterij transparant en communiceert de loterij eerlijk. Volgens loterijverlies.nl is dat dus niet geval. De organisatie die de rechtszaak tegen de Staatsloterij aanspant, is overigens een commerciële organisatie. Leden betalen 25 euro om het juridisch proces te steunen.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021