Excite

Staatsloterij zal winkansen aangeven

Omdat het vertrouwen van het publiek in de Staatsloterij steeds kleiner wordt, is er besloten om de winkansen per prijs bekend te maken. Ook laten ze zien wat het uitkeringspercentage per trekking is.

De loterij heeft aan het bedrijf Centerdata, verbonden aan de Universiteit van Tilburg, gevraagd om de cijfers bekend te maken die met de loterij te maken hebben. Hiermee wordt het complete loterijsysteem toegelicht. Een hooggeleerd trio, de professoren Peter Borm, Marcel Das en Ben van der Genugten zullen de studie uitvoeren. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de kansberekening van de Staatsloterij, maar ook de Postcodeloterij en de Lotto.

Een woordvoerder van de Staatsloterij zei: ‘Het is tijd voor meer openheid. Het publiek wil dat. Het betekent bij ons ook een cultuurverandering. We hebben geleerd van het verleden dat we, ook al doen we alles correct, dit wel goed moeten uitleggen’.

Bij de Staatsloterij is al langer de wens om het publiek te tonen hoe het spel in elkaar zit. Hoogleraar Ben van der Genugten zegt: ‘We hopen dan ook dat de andere loterijen zullen meewerken. Anders zijn er ook altijd nog de openbare bronnen. Met deze onderzoeksopdracht gaat een langgekoesterde wens in vervulling. Het zal volledig onafhankelijk plaatsvinden’.

Of het publiek tevreden zal zijn me de bekendmaking van de winkansen is nog afwachten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020