Excite

Star Trek-bedenkers komen samen in ruimte

Begraven worden in de ruimte is de natte droom van elke Star Trek-fan. De grootste fans zijn de bedenkers van de hitserie. Gene Roddenberry en Majel Barrett Roddenberry bedachten de sci-fi serie en verdienden daar genoeg geld mee om een begrafenis in de ruimte te betalen.

Uitvaart tussen de sterren

Gene Roddenberry overleed al in 1991. In 1997 gaf zijn vrouw Majel de opdracht om een deel van zijn as de atmosfeer uit te knallen. Eind vorig jaar overleed ook mevrouw Roddenberry en haar as samen met de restanten van haar wijlen echtgenoot gaan de ruimte in. Het bedrijf Celestis zal daar voor zorgen. Celestis is een begrafenisondernemer voor mensen die begraven willen worden in het oneindige niets van het heelal. Blijkbaar is er een markt voor ruimtebegrafenissen.

Heelal is hiernamaals van Star Trekkers

Als een raket het as van de twee Star Trek-bedenkers de ruimte in slingert, zullen de speciale capsules wellicht ooit nog eens de capsule van James Doohan tegenkomen. Trekkies herkennen deze naam natuurlijk meteen. Het is de acteur die Montgomery "Scotty" Scott speelde in de originele serie. Scotty was de man van de logistiek en beamde iedereen altijd overal heen. Een soort intergalactisch reisbureau dus. Wellicht is het een mooie geste om vlak voor de lancering van Gene Roddenberry en vrouw de wereldberoemde quote "beam me up, Scotty!" door de speakers te laten knallen. Geen Trekkie zal het droog kunnen houden...

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021