Excite

Star Wars in 3D

Eerder gingen de geruchten al, maar inmiddels zijn ze ook bevestigd: Star Wars zal ook worden uitgebracht als 3D-film. De releasedatum van The Phantom Menace is vandaag bekend gemaakt. Op 10 februari 2012 zal deze film voor het eerst in de bioscopen te zien zijn.

Star Wars wordt door fans én veel andere filmkijkers gezien als dé ultieme kandidaat voor een 3D-uitgave. De setting van de film, in de ruimte, leent zich uitstekend voor een 3D-verfilming. Bovendien zullen de effecten waar de films bekend om staan dankzij deze techniek nog beter tot hun recht komen.

De film wordt gemaakt als samenwerking tussen Lucasfilm Ltd., Twentieth Century Fox en Industrial Light & Magic. Dat laatste bedrijf zal de supervisie van het project op zich nemen en is vooral verantwoordelijk voor de details van het project.

Natuurlijk ziet Lucasfilm Ltd. ook weer mogelijkheden om merchandising te maken en te verkopen. Dit zal waarschijnlijk gedurende het hele jaar gebeuren. Ook is de kans groot dat de andere Star Wars films – het zijn er zes in totaal – weer opgepoetst worden tot 3D-versies. Naar verwachting volgt er na de eerste editie elk jaar, ongeveer rond dezelfde tijd, een nieuwe film. Gekozen is voor deze periode omdat de licentievergunningen voor merchandising dan gedurende (bijna) het hele jaar kunnen lopen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Official Star Wars Blog

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020