Excite

Starbucks aangeklaagd wegens ontslag

De Amerikaanse commissie voor gelijke behandeling heeft de bekende koffieketen Starbucks aangeklaagd. Dit hebben ze gedaan, omdat er in 2009 een ontslagkwestie afspeelde in de vestiging El Paso die volgens de commissie niet terecht was. Er werkte toen een vrouw bij Starbucks en op haar derde dag vroeg ze een collega of ze een krukje mocht. Vanwege haar lengte kon ze immers niet overal bij.

Haar verzoek werd genegeerd en de werknemer kreeg in plaats een krukje, ontslag. Ze zou te klein zijn voor een baan bij Starbucks en dat zou gevaar kunnen opleveren voor klanten en collega’s. De werknemer vond dit erg onredelijk en de Amerikaanse commissie voor gelijke behandeling is het hiermee eens. Daarom is het bedrijf aangeklaagd. Volgens de commissie was het verzoek van de vrouw redelijk en was er geen enkele reden voor gevaar. Starbucks zou de wet hebben overtreden door de vrouw te ontslaan wegens haar lengte.

Starbucks is in de hele wereld bekend door de koffie. Er zijn veel filialen en vooral in Amerika is het een succesvol bedrijf. Mensen drinken graag een bakje koffie, thee of chocolademerk bij de Starbucks. Ook kun je bij veel filialen bekers sparen. Sommige mensen hebben al een grote verzameling Starbucks bekers, die ze over de hele wereld hebben verzameld.

Afbeelding: Flickr account re-ality

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021