Excite

Steelt Gaga van de Heideroosjes?

Lady Gaga heeft mogelijk een gitaarsolo gestolen van de Limburgse band de Heideroosjes. De intro van haar nieuwe nummer Electric Chappel lijkt extreem veel op het begin van We All Share The Same Sun, een liedje van de Heideroosjes uit 2004.

Het begin van beide liedjes, die je kunt beluisteren op Youtube, lijkt exact op elkaar. Beide nummers worden ingeleid door een gitaarintro, waarbij de solo van Lady Gaga modern overkomt en die van de Heideroosjes duidelijk zijn herkomst vindt in hun karakteristieke Polderpunk.

"We dachten dat het wel mee zou vallen, maar niks is minder waar," zo reageren de Heideroosjes op hun eigen website. "Niet alleen de gitaarriff en het geluidseffect erop, ook de toegevoegde strijkers en Oosterse sound klinken als een exacte kopie van ons nummer."

"Wij snappen dat Lady Gaga haar inspiratie ergens vandaan moet halen. Maar ze had dat wel eerst netjes mogen vragen!," oordeelt de Limburgse band. "We denken erover om haar uit te nodigen als special guest voor onze komende tournee. Ze vindt onze muziek immers tof, dat blijkt."

Lady Gaga heeft nog niet op de vermeende diefstal gereageerd. En of zij daadwerkelijk komt opdraven voor de nieuwe tournee van de Heideroosjes valt evenzeer ernstig te betwijfelen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021