Excite

Stephen Fry krijgt rol in The Hobbit

De productie van de spektakelfilm The Hobbit begint goed op stoom te komen. Regisseur Peter Jackson liet op Facebook weten de Britse komiek Stephen Fry gestrikt te hebben voor een rol. Fry gaat de burgemeester van de mythische Meerstad spelen.

Stephen Fry, onder andere bekend van het programma QI, speelt een gierige, maar zeer intelligente man. Peter Jackson is in zijn nopjes. "Hij is een briljant acteur en zal een onvergetelijke burgemeester voor ons te spelen." Ook voor de rol van Azog de Orkleider heeft Jackson al iemand gecontracteerd. De boomlange Australiër Conan Stevens mag zich helemaal uitleven in de rol, die hem op het 2 meter 16 lange lijf geschreven lijkt.

The Hobbit kan gezien worden als een voorloper van de Lord of The Rings-films, die ook al door Jackson werden geregisseerd. Deze drie films, gebaseerd op de boeken van Tolkien, waren een doorslaand succes. Er werden miljoenen opgehaald en het is dan ook geen wonder dat de filmindustrie staat te popelen om The Hobbit op het witte doek te brengen.

De opnames worden wederom gedaan in Nieuw Zeeland en zijn eind maart begonnen. Dit was later dan gepland, omdat regisseur Jackson gezondheidsklachten had en het project getroffen werd door een aantal financiële tegenvallers.

Afbeelding: Flickr, gebruiker vpjayantvp

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020