Excite

Sterren trekken naar Cannes voor filmfestival

Het 64e filmfestival van Cannes gaat vanavond van start. Tijdens het evenement wordt ook de prestigieuze Gouden Palm uitgereikt, een prijs voor de beste film van het jaar. Regisseur Woody Alleen heeft de eer het festival te openen met zijn film Midnight in Paris.

In de film speelt ook Carla Bruni, de vrouw van de Franse president Sarkozy, een rolletje. Toch zal ze bij de vertoning van de film in Cannes niet aanwezig zijn. Officieel hebben Sarkozy en zijn vrouw geen reden opgegeven voor hun afwezigheid, maar gespeculeerd wordt dat de vertoning van een kritische documentaire over de Franse president er wel iets mee te maken heeft.

Dat is overigens niet het enige controversiële project dat in Cannes zal worden vertoond. De documentaire Unlawful Killing gaat over het ongeluk waarbij de Britse prinses Diana in 1997 om het leven kwam. De makers trekken de lezing van de politie dat het inderdaad om een ongeluk ging in twijfel. Ook werpt regisseur Keith Allen nieuwe theorieën over de dood van de prinses op.

Zoals ieder jaar trekt het filmfestival ook weer diverse sterren naar Cannes. Dit jaar zal Johnny Depp aanwezig zijn voor de première van Pirates of the Carribean 4. Ook Brad Pitt en Angelina Jolie worden verwacht. De twee spelen rollen in respectievelijk Tree of Life en Kung Fu Panda 2. Er zullen ook twee Nederlandse producties op het festival vertoond worden.

Afbeelding: Youtube

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020