Excite

Steven Spielberg juryvoorzitter in Cannes

Steven Spielberg is dit jaar de voorzitter van de jury op het prestigieuze filmfestival in Cannes. De organisatie van het Zuid-Franse festival maakte de naam van de regisseur vandaag bekend. Steven Spielberg werd al enige tijd genoemd als mogelijke juryvoorzitter van de 2013 editie van het festival, maar pas donderdag was het nieuws officieel.

Internationale films

De Amerikaanse regisseur heeft er zin in. "Mijn bewondering voor de standvastige missie om te strijden voor internationale films is ongeëvenaard," zegt hij in een verklaring op de website van het festival. Twee jaar geleden gaf Spielberg al aan het graag te willen doen, maar dit jaar is het eindelijk zo ver dat de regisseur het stokje kan overnemen van de Italiaanse Nanni Moretti, die de jury vorig jaar leidde. Volgens de festivalvoorzitter is Steven Spielberg al jaren benaderd voor het juryvoorzitterschap, "maar hij was altijd een film aan het opnemen."

Spielberg grote filmmaker

De 66-jarige Spielberg wordt beschouwd als een van de grootste hedendaagse filmmakers. Hij regisseerde de afgelopen halve eeuw bijna vijftig titels en coproduceerde er meer dan 120. Spielberg maakte onder meer klassiekers als Jaws, ET, Raiders of the Last Ark, Jurassic Park, Schindler's List en het recente Lincoln. De Amerikaan won zelf overigens nooit een felbgeerde Gouden Palm op het filmfestival van Cannes. De editie van 2013 wordt in mei gehouden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020