Excite

Steven Tyler stapt uit Aerosmith

Steven Tyler is uit Aerosmith gestapt, zo vertelt gitarist Joe Perry. Na een aantal ongelukken, waaronder het breken van een schouder in augustus lijkt Tyler er genoeg van te hebben. Telefoontjes van bandleden neemt hij niet meer aan en ook zelf heeft hij al gezegd dat hij de band gaat verlaten.

Tyler is al sinds de jaren ’70 lid van de band die hij samen met Brad Whitford, Joe Perry, Tom Hamilton en Joey Kramer vormde. In de jaren ’70 scoorden ze al enkele hits, zoals ‘Dream On’, maar drugs zorgden ervoor dat het snel bergafwaarts ging. Joe Perry en Brad Whitford verlieten de band en de rest ging – zwaar onder invloed – door met het maken van slechte albums.

Toen iedereen in de jaren ’80 afkickte en Joe en Brad zich weer bij hun oude bandmaatjes voegden, kwamen de knallers weer. Hits als ‘Dude looks like a lady’, ‘Rag Doll’, ‘Love in an Elevator’ en ‘Janie’s Got A Gun’ volgden elkaar in rap tempo op.

De laatste tijd ging het allemaal al wat minder met Tyler. Hij viel begin augustus van het podium af, waarbij hij zijn schouder brak. Na die tijd had Tyler een maand lang geen contact met zijn bandmaten. Hij liet niets van zich horen en zij wilden hem niet boos maken en hielden zich daarom ook maar stil. Nu lijkt het er echter op dat de kogel door de kerk is en dat Steven er daadwerkelijk uitgestapt is. Voor de rest betekent dit nog niet het einde van de band; zij zijn al op zoek naar een nieuwe zanger.

Afbeelding: Flickr account John Griffiths

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020