Excite

Sting wil het regenwoud redden

Een beetje rocker is zich bewust van het milieu en het klimaat. Of van het wel en wee van mensen in ontwikkelingslanden. Bono (U2) en Chris Martin (Coldplay) zetten zich al jaren in voor de minderbedeelden. Ook Sting doet dat al zo'n dertig jaar, maar heeft zich nu aangesloten bij een speciaal project van de Prince of Wales om het regenwoud te redden.

Dertig jaar geleden schreef Sting het nummer "Message in a Bottle". Dat nummer gaat gebruikt worden in een speciale videoclip die de aandacht moet vestigen om de ontbossing van het regenwoud. Het is namelijk tijd voor een groen SOS voor het regenwoud. In de clip komen diverse internationale sterren voorbij die hun steun hebben gegeven aan het project van kroonprins van Engeland. Ook zijn er beelden te zien van het regenwoud en hoe dat gesloopt wordt.

De ontbossing van het regenwoud is de oorzaak van twintig procent van de CO2-uitstoot. Dat is natuurlijk gigantisch. Als dat terug gebracht kan worden, zou dat stukken schelen voor het klimaat. Tevens is het regenwoud huis voor vele exotische dieren, die langzaam hun leefgebied zien slinken. Sting wil daar graag een stokje voor steken en steunt met zijn stoere hulpkreet van dertig jaar geleden.

Afbeelding: Flickr, cliff1066

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021