Excite

Stoffelijk overschot voormalige Playmate pas na een jaar gevonden

Soms is het leven niet eerlijk. Dat kan in ieder geval gezegd worden over de Amerikaanse Yvette Vickers. Jaren geleden werd ze aanbeden door talloze mannen en mocht ze zichzelf bloot geven in het mannenblad Playboy. Tegenwoordig kijkt niemand meer naar haar om. Zo kon het gebeuren dat Vickers ruim een jaar geleden dood ging, maar pas nu in haar huis gevonden werd.

De 82-jarige Vickers stond in 1959 in het populaire blootblad. Met haar rode haren en grote blauwe ogen liet ze menig hart sneller kloppen. En nog steeds waren er mannen die de Playmate nooit waren vergeten. De bezorgde buurvrouw die het stoffelijk overschot van Vickers ontdekte, moest over stapels opgehoopte fanmail heenstappen.

Susan Savage vond haar buurvrouw in de slaapkamer van haar huis in Los Angeles. Aan het lichaam konden de autoriteiten zien dat het lichaam er al meer dan een jaar had gelegen. Savage beschrijft haar voormalige buurvrouw als een zelfstandige, onafhankelijke vrouw. "Ze bleef maar kaartjes en brieven ontvangen," aldus een bedroefde Savage in de Los Angeles Times "Niemand zou op deze manier alleen achter moeten blijven."

Het lichaam werd gevonden omdat de bezorgde Savage zich door een gebroken raam naar binnen werkte. Na over stapels kleren en post heen te zijn geklauterd vond ze het levenloze lichaam van het voormalige pin-up model. De telefoon was van de haak en de verwarming stond nog aan.

Afbeelding: Flickr, gebruiker n0nick

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021