Excite

Storm toeristen verwacht met Pasen

Uiteraard roept een gedeelte van Nederlanders dat buitenlanders terug moeten naar hun eigen land, maar toeristen blijven natuurlijk altijd welkom. Die zorgen immers voor geld. Goed nieuws voor de toeristenbranche, want dit jaar worden er met Pasen veel toeristen verwacht. Een schatting van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) komt neer op zo'n achthonderdduizend toeristen, honderdduizend meer dan vorig jaar.

Het grootste gedeelte van die toeristen zou uit Duitsland moeten komen. Naar schatting stuurt Duitsland zo'n 520.000 zuurkool-met-braadworst-eters richting Nederland. Uit België komen ook nog zo'n 250.000 toeristen. De rest is niet te traceren, klaarblijkelijk, want daar doet de NBTC vaag over. In de meeste gevallen zou het gaan om dagjesmensen.

Uiteraard doet Nederland daar ook wat voor terug. Zo'n 450.000 Nederlanders trekken naar het buitenland, voornamelijk naar Europese bestemmingen. De hele volksverhuizing is groter dan vorig jaar, omdat dit jaar Pasen later valt. 12 en 13 april wordt gezien als de opening van het toeristische seizoen. Niet te verwarren met het toeristenseizoen, wanneer het legaal is om op toeristen te jagen. De ANWB waarschuwt in ieder geval voor drukke wegen vanaf donderdagavond!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020