Excite

Strandfeest Hoek van Holland loopt ernstig uit de hand

Enorme chaos na een schietpartij op het grote strandfeest Veronica Sunset Grooves in Hoek van Holland. Ter inleiding van het nieuwe televisieseizoen organiseerde Veronica een grootschalig feest op het strand in Hoek van Holland. De toegang was gratis, wat in combinatie met de belabberde toegangscontrole en het feit dat er maar een in- en uitvalsroute richting Hoek van Holland, geleid heeft tot een bloedbad. Het resultaat is minimaal een dode jongen van negentien jaar en meerdere gewonden met schot- en steekwonden.

Vorig jaar was Veronica Sunset Grooves een groot succes. Dat vertaalde zich dit jaar in een stormloop van bezoekers. Hoewel het feest berekend was op 15.000 bezoekers, spreekt RTV Rijnmond van een toeloop van misschien wel 50.000 mensen. Dat kan de infrastructuur rond het strandplaatsje in Zuid-Holland niet aan, aangezien er maar een smalle provinciale weg is. Dat leidde tot verkeerschaos. Helemaal toen er gigantische paniek uitbrak na de pistoolschoten en iedereen tegelijk weg probeerde te komen. Getuigen spreken van grote chaos en complete paniek. PlaneetHS.com was vanwege persoonlijke banden als eerste met het nieuws en heeft veel getuigenissen op de site staan.

Telefoonverkeer was nauwelijks mogelijk, voor en na de incidenten en de verhalen over de ware toedracht zijn nog erg onduidelijk. Was het politie in burger die schoot? Waren het bezoekers? Waren het hooligans of behoorden de schutters tot een andere groep? Niemand kan nog iets met zekerheid zeggen, behalve dat er minimaal een dode is gevallen en vele gewonden zijn. De chaos en paniek heerste nog uren in het kleine kustplaatsje, waarbij de hulpverleningsdiensten nauwelijks toegang hadden tot de plaats waar het allemaal gebeurde. De komende dagen zal dit bloedbad dan ook nog een flink staartje krijgen.

Afbeelding: Flickr, d_vdm

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020