Excite

Strijd om landstitel wordt steeds spannender

PSV won zondag met 2-0 door doelpunten van Balázs Dzsudzsák (25e minuut) en Marcus Berg (90e minuut). FC Twente verspeelde bij De Graafschap mogelijk de titel. De landskampioen kwam in Doetinchem niet verder dan 1-1. FC Twente gaf enkele minuten voor tijd een voorsprong weg. Die was te danken aan een Denny Landzaat, die in de 72ste minuut zijn club op 1-0 bracht. Rogier Meijer maakte pal voor het eind de gelijkmaker.

Ajax kwam zondag met de schrik vrij bij NEC. De formatie liet zich het eerste half uur helemaal wegspelen door de thuisclub, maar stelde daarna orde op zaken: 1-2. De Amsterdammers houden door de zege zicht op de landstitel.

Met nog drie wedstrijden op het programma zijn de drie clubs in gevecht om de titel in de eredivisie. PSV gaat aan kop met 65 punten uit 31 wedstrijden. Titelverdediger FC Twente heeft evenveel punten maar een minder doelsaldo. Ajax volgt met 64 punten. De kampioen plaatst zich voor het hoofdtoernooi van de Champions League, de nummer twee speelt mee in de voorronde van de Champions League. Als twee clubs met evenveel punten eindigen, geeft het doelsaldo de doorslag.

Het resterende programma van de drie titelkandidaten ziet er als volgt uit:

  • FC Twente: ADO Den Haag (22 april, uit), Willem II (1 mei, thuis), Ajax (15 mei, uit).
  • PSV: Feyenoord (24 april, uit), Vitesse (1 mei, thuis), FC Groningen (15 mei, uit).
  • Ajax: Excelsior (24 april, thuis), sc Heerenveen (1 mei, uit), FC Twente (15 mei, thuis).

Afbeelding: Flickr account Daniel D 15

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018