Excite

Strippers verbannen van Urk

Urk is weer een stukje leefbaarder geworden. Dankzij een beslissing van de gemeenteraad zijn strippers definitief niet meer welkom in de horecagelegenheden in het vissersplaatsje.

Aanleiding voor het verbod was een kroeg die in december het lef had om een stripper in te huren. Deze stripper ging, verrassend genoeg, helemaal uit de kleuren. Uiteraard was de gelovige gemeenschap van Urk in alle staten en klaagde steen en been bij de gemeente.

Het café kreeg een waarschuwing, en de gemeenschap kreeg de belofte van de burgemeester dat er in het vervolg strenger zou worden opgetreden. Door de beslissing van de gemeenteraad heeft de burgemeester nu dus een Algemene Plaatselijke Verordening in handen waarmee hij dit kracht kan bijzetten. Gelegenheden die zich niet houden aan het stripverbod kunnen rekenen op een tijdelijke sluiting.

Ook de Urker jeugd is erg netjes. Ze hebben zelfs zo’n hekel aan drugs, dat ze deze direct proberen weg te werken mochten ze een lijntje tegen te komen.

Een documentaire van Netwerk in 2003 zorgde voor rumoer in de Urker samenleving, toen bleek dat het drugsgebruik onder hun jeugd de spuigaten uitliep. Vele Urkers waren geschokt over de manier waarop het vissersdorp in de media werd weggezet.

Afbeelding: Flickr, gebruiker litonali

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018