Excite

Student verliest zaak om ‘tweedeklas’ diploma

Tony Chinedu Wogu, een voormalig IT-student, heeft zijn zaak om een ‘tweedeklas’ diploma verloren. De student klaagde zijn universiteit aan omdat hij zegt dat hij door zijn diploma geen baan kan krijgen. De man kreeg een 2:2 nadat hij zijn cursus aan de University of Bradford had afgerond. In Engeland is dat een tweedeklas diploma en staat het over het algemeen beter als je een 2:1 hebt.

De Nigeriaanse student vond dat hij zeker een 2:1 verdiend had en besloot daarop zijn universiteit aan te klagen. Niet alleen moest zijn scriptie dan opnieuw bekeken worden, maar hij wilde ook vijf miljoen pond in schadevergoeding. Helaas heeft de zaak voor de Nigeriaan alleen maar extra kosten opgeleverd: de rechter besloot dat de zaak niet voor hoefde te komen en veroordeelde de man tot het betalen van de kosten die de universiteit gemaakt had.

Volgens de rechter had de zaak maar weinig kans van slagen en beschikte de rechtbank niet over de expertise of de middelen om te beoordelen of de scriptie van Wogu goed in elkaar zat of niet. Om te voorkomen dat er extra kosten gemaakt werden en men tijd verspilde aan een uitgemaakte zaak, besloot de rechter dat de zaak niet voor hoefde te komen. Hoe hoog de kosten zijn die Wogu moet betalen is nog niet berekend.

Afbeelding: Flickr, gebruiker knitty

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020