Excite

Studenten geven docent antwoord per SMS

De Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam is de eerste Nederlandse universiteit waar scholieren vragen per SMS kunnen versturen naar hun docent.

Het systeem werkt best gemakkelijk: er verschijnt een meerkeuzevraag op een scherm. De studenten kunnen dan per SMS hun antwoord doorsturen en iets later verschijnt er een grafiek met de resultaten. Volgens de VU heeft deze methode een aantal voordelen. Zo kan de docent bijvoorbeeld op een snelle manier peilen wat de algemene kennis van de studenten is. Blijkt dat er over een bepaald onderwerp nog te weinig kennis is, dan kan hier extra aandacht aan worden gegeven. Ook kan de docent bekijken wat de mening van de klas is. Omdat de SMS berichten anoniem worden verwerkt, waardoor de leerlingen in het algemeen ook een stuk eerlijker zal zijn. Het systeem zit zo in elkaar dat iedereen er baat bij heeft en dat is ook één van de voordelen.

De afgelopen vier maanden is er al geëxperimenteerd met deze methode bij de Vrije Universiteit. Omdat zowel de studenten als de docenten enthousiast reageerden, zal de methode worden gebruikt tijdens de lessen.

Mocht het een groot succes worden, dan is de kans groot dat ook andere scholen het voorbeeld van de VU volgen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020