Excite

Studenten op straat gezet voor EK-fans

Het stadsbestuur van de Oekraïense stad Charkov, de speelstad van het Nederlands elftal op het EK in Oekraïne, heeft besloten om studenten uit hun kamer te zetten tijdens het EK voetbal. Met deze drastische maatregel komen er zo'n 20.000 tot 30.000 kamers vrij die worden getransformeerd tot onderkomens voor de Oranjesupporters.

Tekort

Charkov kampt met een ernstig tekort aan hotelkamers. In de stad met twee miljoen inwoners zijn slechts 25 hotels die samen goed zijn voor nog geen duizend kamers. Het plan van het stadsbestuur is om het onderwijsjaar al in april te laten eindigen. De studentenkamers moeten dan worden aangepast om de Nederlandse voetbalfans er te kunnen laten logeren. De studenten moeten dan maar ergens anders onderdak zoeken, bijvoorbeeld bij hun ouders.

Misstanden gevreesd

Reisagent Turan Atagun, die onder meer kamers zoekt voor reisorganisatie Corendon, vreest grote misstanden in de hotels. "De kamers kosten nu dertig euro per nacht, straks vragen hotels driehonderd tot vijfhonderd euro per nacht." Tevens waarschuwt Atagun de Oranjefans voor de kwaliteit van de omgebouwde studentenkamers. Volgens hem hebben veel van die kamers geen sanitaire voorzieningen of je moet het delen met acht andere kamers. Ook is de hygiëne ver te zoeken. "Soms kun je beter buiten in het park slapen." Om ontevreden klanten te voorkomen zoekt Corendon ook naar andere oplossingen. Zo zouden de EK-supporters bijvoorbeeld in Istanbul kunnen verblijven en speciaal voor de wedstrijd heen en weer vliegen naar Charkov.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019