Excite

Studenten verstoren Kamerdebat met striptease

Dat bezuinigingen in het hoger onderwijs soms heel spannend kunnen zijn, bleek wel tijdens het kamerdebat dat vandaag plaatsvond in Den Haag. Een groepje studenten heeft dat debat namelijk verstoord met een striptease. Op die manier wilden ze aandacht vragen voor hun situatie, waarbij ze – door oplopende kosten – steeds verder uitgekleed worden.

De studenten voerden hun actie uit toen staatssecretaris Halbe Zijlstra aan het woord kwam. Op dat moment trokken ze hun kleding deels uit en lieten ze allen hemden zien met daarop de tekst: “Kleed ons niet uit.” Ook riep een studente dat ze zich niet uit lieten kleden.

Zijlstra zal vrijdag ook weer een confrontatie aan gaan met studenten. Dan wordt een demonstratie gepland op het Malieveld in Den Haag. Zijlstra heeft al aangegeven dat hij daarbij aanwezig zou zijn. Zijlstra wil dat studenten die langer studeren dan nodig is voor hun studie per jaar een flinke boete gaan betalen. Die boete kan oplopen tot duizenden euro’s. Bovendien moet ook de onderwijsinstelling van de student een boete betalen. De maatregel zou niet alleen gelden voor nieuwe studenten, maar ook studenten die nu al bezig zijn met hun studie.

Studenten vinden dit geen eerlijke maatregel en willen daarom voorkomen dat deze definitief wordt doorgevoerd. De demonstratie is één van de acties die daartoe ondernomen worden.

Afbeelding: Flickr account hoyasmeg

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020