Excite

Suarez’ middelvinger krijgt (slechts) een voorwaardelijk staartje

De middelvinger van Ajax-aanvoerder Luis Suarez naar Feyenoordfans levert hem (slechts) een voorwaardelijke straf op. Hij is ingegaan op het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal: een voorwaardelijke schorsing van één wedstrijd.

Een doelpunt moet gevierd worden! Salto’s, aangepaste danspasjes, ‘gewieg’. Het kan allemaal. Tijdens de wedstrijd van Ajax tegen Feyenoord (1-1) zat er echter een Uruguayaans vingertje tussen en een fotograaf heeft het gezien. De middelvinger viel in de 24ste minuut na de 0-1 van Marko Pantelic.

De vinger zorgt alvast voor de nodige reacties in de media. Een provocatie volgens de Feyenoordfans, een reactie volgens de anderen. De waarheid zal ergens in het midden liggen. Een middelvinger hoort niet echt thuis op een voetbalveld en is niet de meest professionele reactie, maar aanstekers en kwetsende spreekkoren zijn minstens even ongepast. Het ziet er niet naar uit dat er snel eensgezindheid komt over de zwaarte van de straf. Een woordvoerder van de KNVB heeft alvast laten weten dat deze (voor sommigen lichte) sanctie in lijn ligt met eerder uitgedeelde straffen voor soortgelijke uitingen.

Voetbal is emotie, zowel positieve als negatieve. Emotionele reacties zijn niet altijd de meest professionele of verstandige. De aanklager betaald voetbal zal dus sowieso nog werk hebben in de toekomst… Maar ondertussen zullen we de Uruguayaanse ajacied niet meer snel op een vinger betrappen.

Afbeelding: you tube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020