Excite

Suarez toch geschorst

De Ajacied Luis Suarez is toch geschorst. Zaterdag beet de aanvoerder van het Amsterdamse team een PSV’er in zijn nek. Tijdens de wedstrijd werd hier niets aan gedaan, maar Ajax heeft inmiddels toch besloten om de man te schorsen.

Dit betekent dat Suarez twee competitiewedstrijden niet mee mag spelen. In de praktijk komt het er op neer dat hij in ieder geval niet meedoet tegen VVV-Venlo en NEC. Dinsdagavond speelt Ajax tegen Real Madrid. Dan mag Suarez wel mee doen.

De schorsing is niet de enige straf die Suarez heeft gekregen. Ook moet hij een hoge boete betalen. Dat bedrag zal worden gedoneerd aan een goed doel. Eerder zei Martin Jol nog dat het besluit over Suarez pas na de wedstrijd tegen Real Madrid genomen zou worden, maar nog geen uur later kwam dit nieuws naar buiten.

Suarez beet Otman Bakkal van PSV nadat er een relletje ontstond toen Rasmus Lindgren, van PSV, een rode kaart kreeg. Suarez staat er om bekend dat hij nogal opvliegend is, maar het bijten van de tegenstander was ook voor hem nieuw. De KNVB doet ook nog onderzoek naar het incident en het is mogelijk dat daaruit nog een strengere straf naar voren komt. Dat zou betekenen dat Suarez misschien nog meer wedstrijden op de bank moet doorbrengen. Wat er precies met Suarez besproken is, zal waarschijnlijk wel pas na de wedstrijd van dinsdag naar buiten komen.

Afbeelding: soccerjones.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021