Excite

Succescoach Jacco Verhaeren stopt als zwemtrainer

Succescoach Jacco Verhaeren stopt als zwemtrainer. Dat maakte Verhaeren dinsdag bekend in Eindhoven. Verhaeren is de kracht achter het succes van onder anderen Pieter van den Hoogenband, Ranomi Kromowidjojo en Marleen Veldhuis. Hij wil zich volledig gaan toeleggen op zijn rol als technisch directeur van de Nederlandse Zwembond KNZB. Voormalig topzwemmer Marcel Wouda zal de zwemmers gaan begeleiden naar de Olympische Spelen van Rio in 2016.

Einde van een tijdperk

De nieuwe rol van Verhaeren zal vooral bestaan uit het begeleiden van de zwemcoaches, waaronder Wouda. Het was een moeilijke beslissing, zegt de succescoach. “Ik heb er lang over nagedacht. Het was ook een moeilijke beslissing, want het is toch het einde van een tijdperk. Ik kijk terug op een fantastische periode. Ik heb al mijn dromen als trainer waar kunnen maken.”

Ranomi Kromowidjojo

Jacco Verhaeren nam zijn beslissing om te stoppen na de succesvolle Spelen van afgelopen zomer, waarin zijn pupil Ranomi Kromowidjojo twee keer Olympisch goud won. De dames estafetteploeg won zilver. Kromowidjojo heeft begrip voor de keuze van haar ex-coach, legt ze uit in de Volkskrant. “Ik heb er vrede mee. Ik heb ook niet geprobeerd om hem op andere gedachten te brengen. Natuurlijk vind ik het wel jammer, maar ik zie het ook als een nieuwe uitdaging met Marcel aan de slag te gaan. Hij is ook geen vreemde voor mij. Hij heeft mij in het verleden ook al getraind bij de jeugd EK's. Het is ook fijn voor mij dat Jacco op de achtergrond een rol zal blijven spelen.” Naast de gouden Ranomi gaan ook alle andere pupillen van Verhaeren onder Wouda trainen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020