Excite

Suggestief sinterklaaslied valt slecht bij Nijmeegse ouders

In Nijmegen werd een wel heel bijzonder sinterklaaslied ten gehore gebracht tijdens de intocht van Sinterklaas. Vooral het refrein van ‘Zwarte P, Witte L’ shockeerde veel ouders: Ik ben een Zwarte P. en ik heb een witte L., en als je die niet lust, je moeder lust hem wel’.

De organisatie vindt nog steeds dat het liedje best gedraaid kon worden. Geralda Rubens van Stichting Intocht Sint Nicolaas Nijmegen noemde de tekst alleen voor ouders misschien schunnig was, maar echt niet voor kinderen. Die kunnen de meest gewone sinterklaasliedjes toch nog niet eens meezingen, laat staan dit liedje. Volgens haar was de organisatie nog niet gebeld door boze ouders.

De geschokte ouders reageerden wel massaal op internet, onder meer via YouTube en via De Gelderlander. Zij vroegen zich bijvoorbeeld af of de sint ook aan hun kinderen uit kwam leggen wat er precies met het liedje bedoeld wordt.

De entertainer die het liedje in Nijmegen ten gehore bracht, Piet van Vliet, vindt het ook allemaal maar gaan om drukte om niets. Hij meent dat het voor iedereen wel duidelijk is dat het hier om chocoladeletters gaat en dat daar niets vreemds aan is. Wel weet hij dat zijn nummer niet echt een meezinger is. Hij ziet dat dan ook als de voornaamste reden waarom hij niet zoveel geboekt wordt voor basisscholen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Hans Pama

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020