Excite

Superman uit de kleren

Tja, het zag er ook eigenlijk best belachelijk uit. Maar tegen de man van staal zeg je natuurlijk niet zo snel dat zijn idee van stijl nergens op slaat. Het blijft immers Superman! Toch hebben de tekenaars die de superheld vorm geven besloten dat het nu maar eens gedaan moet zijn met het rode onderbroekje over de maillot van Superman.

Al meer dan zeventig jaar draagt Superman zijn ondergoed over zijn bovenkleding. Maar volgens DC Comics is dat niet meer van deze tijd en gaat het rode onderbroekje eindelijk eens uit. De blauwe bodysuit blijft hij echter wel dragen, dus voor een totaal naakte superheld hoeven we niet bang te zijn.

De Britse krant The Independent schrijft dat de beslissing vooral is genomen omdat Superman moet opboksen tegen concurrentie van games en films. Blijkbaar verkoopt een man in blauw spandex met een rode slip eroverheen minder goed dan zeventig jaar geleden.

Ook Batman en Wonder Woman krijgen een make-over. Volgens DC–tekenaar Jim Lee zullen de gerestylede superhelden veel beter in het huidige tijdsbeeld passen. Ook komen er nieuwe karakters die verschillende doelgroepen moeten aanspreken, zoals latino’s en homoseksuele superhelden.

Op een ander kapsel in de jaren negentig na is er nog nooit gesleuteld aan het uiterlijk van Superman. De nieuwe look is vanaf september te bewonderen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020