Excite

Susan Boyle verdringt Obama op TV

Dat Susan Boyle Britain's Got Talent uiteindelijk niet won, heeft geen invloed op haar populariteit, laat een merkwaardig voorval bij het Amerikaanse televisiestation NBC zien. De Schotse zangster heeft namelijk Obama's plaats ingenomen op het moment dat de meeste mensen televisie kijken. Obama had gedacht zijn hervormingsplannen voor de particuliere gezondheidszorg bezig te houden om 21 uur. Dat tijdstip wordt prime time genoemd, omdat een televisieprogramma rond dat uur het meeste mensen bereikt. De voorkeur van NBC ging echter naar Susan Boyle, die onlangs een interview heeft gegeven dat dan uitgezonden zal worden. Obama zal dus zijn speech een uur vroeger geven.

Dat het hier om een erg uitzonderlijke situatie gaat, bevestigt een werknemer van NBC: "Dit kan NBC miljoenen aan advertentieopbrengsten kosten, maar het televisiekanaal hield voet bij stuk en uiteindelijk heeft het Witte Huis gewoon moeten toegeven."

Susan Boyle werd in een klap wereldberoemd door haar optreden op Britain's Got Talent. In de Verenigde Staten alleen al werd haar I dreamed a dream 275 miljoen keer bekeken. Ook al verloor ze de finale uiteindelijk, ze heeft in een minimumtijd een sterstatus gekregen die niet te onderschatten valt. Hopelijk zal ze hier nu de vruchten van haar succes plukken. Emotioneel was het een zwaar parcours voor de 48-jarige kerkmedewerkster. Na de talentenjacht was ze namelijk volledig uitgeput.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021