Excite

Svetlana Koeznetsova in finale Roland Garros

Svetlana Koeznetsova staat voor de tweede keer in haar leven in de finale van Roland Garros. Toch voelt de Russin zich niet de favoriet in de finale. Zij wil zich dan ook totaal niet als titelkandidaat bestempelen. Svetlana Koeznetsova blijkt wat dat aan gaat een bescheiden sportster. Haar tegenstander, Dinara Safina, maakt volgens Svetlana Koeznetsova veel meer kans op de winst in de finalepartij. Zij staat immers op de eerste plek op de wereldranglijst en heeft Koeznetsova in de laatste onderlinge partij nog verslagen.

In de halve finale won Svetlana Koeznetsova van de Australische Samantha Stosur. Makkelijk was dat niet. Stosur gebruikte veel topspin, waardoor Koeznetsova het moeilijk kreeg om ballen af te maken. Bovendien speelde de Russin niet alleen tegen Stosur. Ze moest tegelijkertijd de strijd aan gaan met een enorme blaar onder haar voet, die het spelen bemoeilijkte. Zo groot, dat zodra ze de blaar voelde, het gezwel er voor zorgde dat ze haar voet op nieuw moest intapen. Dat is een behoorlijk grote blaar. Desondanks won Koeznetsova en veroverde de plek in de finale.

Stosur is zelf overigens niet ontevreden over haar verlies in de halve finale. Het was de eerste keer dat de Australische in een halve finale van een grandslamtoernooi mocht aantreden. Bovendien gaf ze Koeznetsova goed partij. Samantha Stosur, die uiteraard wel teleurgesteld was over het verlies, heeft al enorm veel zin in het toernooi van volgend jaar. Ze is dan ook zeer positief over haar eigen spel op Roland Garros.

Afbeelding: Flickr.com

Damestennis in beeld

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020