Excite

Sydney hult zich in rode mantel

Vanochtend werd Nederland wakker met grijze wolken, regendruppels en een waterig zonnetje. Saai, standaard en niet echt interessant. Dat was in Sydney wel even anders. Een stofstorm hulde de stad in een rode waas. Het was zeer mistig, maar dan rood gekleurd. Luguber, maar schitterend om te zien. Een dichte, rode nevel van stof zorgt er voor dat de straten van Sydney er spookachtig uit zien.

Bekijk hier de foto's

Ondanks de schoonheid is de rode nevel ook erg gevaarlijk. Het heeft geleid tot enorme verkeerschaos in de Australische stad. Lange files, vluchten van en naar Sydney werden omgeleid en ook de veerdienst voer niet uit. Bovendien hebben mensen met ademhalingsproblemen het momenteel erg moeilijk door de stoffige mist.

Het weer is sowieso in de war in Australië. In sommige delen heerst een hittegolf, in andere delen valt er extreme hagel. En dan nu dus de stofstorm die Sydney en omliggende gebieden in het rood kleurt. Mensen worden vooral geadviseerd om binnen te blijven, zolang dat mogelijk is. Voor ons leveren deze problemen in ieder geval schitterende foto's op.

Afbeelding: AD.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021